Képzések

HR képzéseim tematikáját főként az összefüggések értelmezése, az emberközpontúság, a coaching szemlélet, a kapcsolati háló tudatos menedzselése, a transzparencia – átláthatóság járja át, miközben magas szintű szaktudást biztosít a HR minden területén.

HR 2.0. KÉPZÉSI MODULOK,

ahogy csak itt tanulhatod:

A részletek, árak, időpontok az alábbi linkekre kattintva érhetőek el:

MUNKAÜGYI SPECIALISTA

TOBORZÁS – KIVÁLASZTÁSI SPECIALISTA

KÉPZÉSI – SZERVEZETFEJLESZTÉSI SPECIALISTA

MUNKÁLTATÓI MÁRKA A HR-en

HR GENERALISTA

 JELENTKEZEM A KÉPZÉSEKRE!

NAGYON ÉRDEKELNEK A KÉPZÉSEK, DE KÉRDÉSEM VAN!

 

HR 2.0. - Lásd más szemmel a munka világát!

A stratégiai együttgondolkodásra épülő pozíciókba egy jól megalapozott, coach szemléletű, szakmai tanácsadó attitűdön keresztül vezet az út. Sok gyakorlással és az összefüggések folyamatos kontrolljával azonnal hatékonyan alkalmazható, gyakorlati tudás biztosított. 

 

HR 2.0. képzések legnagyobb nyertesei:

  • Vállalati HR-esek, mert frissíthetik, mélyíthetik szakmai – gyakorlati tudásukat, emberközpontú, coach szemléletű, valódi vállalati HR körülményeket modellező képzésben lesz részük.
  • HR szolgáltatók (munkaerő közvetítők, -kölcsönzők, szervezetfejlesztéssel, coachinggal, tréningekkel foglalkozó tanácsadó-szolgáltató vállalkozások munkavállalói), mert sokkal nagyobb rálátással menedzselhetik szolgáltatásaikat, partneri kapcsolataikat.
  • Pályakezdők, munkavállalók, mert a képzések kiváló alapot és hátteret adnak a munkavállalói lét magabiztos megéléséhez
  • Azok számára is kiváló lehetőség, akik munkavállalói ügyekkel foglalkoznak, mint például bér- és tb számfejtők, munkavédelmi, HR-informatikai szakemberek.
  • Jó szívvel ajánlhatjuk mindenkinek, akinek fontos, hogy megértse a vállalat HR osztályának történéseit.

A képzéseim általános leírását és a részvételi feltételeket itt találhatod.

 

 

 

Néhány "HR 2.0.-ás" gondolat:

Azt olvasom, hogy a "HR szakma felhígult". Hozzászólások garmada helyesel, igazol, bizonygat. Azt olvasom, hogy nincs egyetértés, nincs összhang fejvadászok, közvetítők és  a vállalati HR-esek között. Nehéz az együttműködés, mert folyton krízis van a HR osztályokon.. vagy mert elfogyott az emberség a HR-es kollégákból.. Nem jeleznek vissza a jelölteknek, vagy ha igen, akkor csak úgy félvállról. Méltatlanul bánnak a szolgáltatókkal, jelöltekkel.

munka világa a hivatásom, jómagam is HR-es vagyok, de most nem rohanok a szakmám védelmére, inkább fejlesztő visszajelzésként értékelve az olvasottakat, a megoldás jár a fejemben. Tematikák jutottak eszembe, mégpedig olyanok, melyekben összhangot, összefüggéseket tanítunk, melyek rámutatnak és visszatéríthetnek a HR emberközpontúságára és visszaépíthetik a respektust ott, ahol elveszett, és amit a nagy nyomás alatt egyre csak veszít el ez a csodálatos szakma.

Sok sok HR-est interjúztattam már és ismertem meg. Igazat kell adjak annak, aki valamiféle felhígulásról beszél. A főiskola, posztgrad sosem volt képes az életszerű, mindennapi vállalati gyakorlatot megtanítani és ha egy HR-es nem kap megfelelő mentorálást, támogatást tapasztalt szakembertől, a mélyvíz csak ront a helyzeten.

A végzősök csodaszép szakdolgozataik sziporkáztak a tudománytól, és hasznosnál hasznosabb megvilágításokat adnak a HR különböző témáihoz, de amint azokat át kellene fordítani és alkalmazni a mindennapokban, nyomban "megáll a tudomány". Sokszor ügyvezetők végrehajtóiként működik a HR, partneri, stratégiai-partneri viszony helyett. Hogy ez kinek a hozzáállásán múlik, hogy ez épp egy diktatórikus, mindent meghatározó és mindenbe beleszóló, a HR-t lenéző ügyvezető, menedzser, vagy egy határozatlan, tapasztalatlan HR-es? 

A szakma adja magát ahhoz, hogy mélyítsük önismeretünket, fejlesszük tudatosságunkat és HR-esként mindenki másnál előbb lássuk meg a helyzeteinket, viszonyainkat. Eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy a lehető legjobban kezeljük is ezeket, de a legfontosabb, hogy a HR-es valóban az emberi-erő-forrás szakembere legyen.

Ezt tanítom a képzéseimen is, melyre ezúton szeretettel meghívok olyan HR szolgáltatókat, közvetítőket, kölcsönzőket, akik úgy gondolják, hogy szívesen elmondanák a HR 2.0. képzési modulok résztvevőinek, hogy mit jelent számukra az, ha a "HR szakma nem híg".

 

ERRŐL NEKEM IS VAN VÉLEMÉNYEM!

JELENTKEZEM A KÉPZÉSEKRE!

NAGYON ÉRDEKELNEK A KÉPZÉSEK, DE KÉRDÉSEM VAN!

 

 

« vissza az előző oldalra