Karrier coaching

A karrier coaching témája egyéni ügyfelek számára mindig a munka világában történő előmenetel, a karrier tudatosítása, tervezése, megvalósítása, vagy akár a munka világában való eligazodás, munkahelyi konfliktusok kezelése és számos más felugró probléma a munkahelyen.

A karrier coaching a karrierrel, munkával kapcsolatos célok megvalósításának támogatása a coaching szemlélet és módszertan alkalmazásával. A karrier coaching eredményeként az ügyfél egyre tudatosabbá válik a karrierjével kapcsolatos erősségei, értékei, erőforrásai, gondolkodásmódja, magatartása, döntési stílusa, valamint érzelmei terén. Autentikusabb és ambiciózusabb karrier célokat tűz ki és valósít meg, amelyek elérése révén elégedettebbé válik a karrierjével, és általában az életével.

Julia Yates (2014) meghatározása szerint „a karrier coaching egy vagy több alkalmat jelentő, együttműködő párbeszéd egy képzett és a munkáját szakmai és etikai szabályok szerint végző szakemberrel. Egy olyan szakemberrel, aki tudományosan igazolt coaching és karrier modellekre alapozva építi fel a coaching folyamatot és választja ki az általa alkalmazott coaching eszközöket. A karrier coaching eredményeként az ügyfél elégedettebbé válik a karrier döntésével, a munkájával, végső soron a személyes karrier potenciáljai kiteljesítésével.”

Aki feleszmél, hogy a karrierjével tudatosabban kell foglalkoznia, hogy rendeznie kell a karrierjében adódott elakadásokat, hogy munkahelyi problémáit meg kell oldania, az általában már konfliktusokon lehet túl, bizonytalanságban van, félelmek, aggályok között, (ÖN-)bizalmatlanságban végzi a munkáját, vagy épp keresi az újat.

Gyakran előfordul, hogy ezekhez a negatív állapotokhoz egy életviteli válság, elakadás vezet. Ezek megoldásában pedig a Life Coaching hivatott segíteni.

A karrier coaching nem kizárólag pályakezdők számára egy kiváló lehetőség, de ha tehetném, receptre írnám fel nekik a karrier coachingot. A mai magyar pályakezdők számára nagyon kevés segítség adódik, még akkor is, ha különböző civil kezdeményezések, fiatalokat támogató programok, tanácsadó irodák működnek a munkaerőpiacon. Azt tapasztaltam, hogy a támogatások többségében nincs meg az általam „holisztikus-látásmódnak” nevezett megközelítés. Megtanítják a fiatalokat egyfajta szabályrendszer szerint önéletrajzot írni. Megtanítják nekik a motivációs levél formátumát, de mivel a jelenlegi megközelítések a magyar oktatásban NEM a tehetségről, nem a kiemelkedő kompetenciákról szólnak, hanem egyfajta keret-rendszerbe való bepasszírozásról, ezért ha volt is a gyerekeknek bármilyen tehetségük, erősségük, azt a „MIT NEM TUD”-ra koncentráló, követelő, fenyegető pedagógusok általában (tisztelet a kivételnek!) igen eredményesen kiölik. A karrier coach segíthet visszaállítani az önbizalmat és elindíthatja a pályakezdőket a nekik megfelelő, sikert jelentő munka felé.

Egy nemrég történt karrier coaching párbeszéd részleteit szeretném megosztani veletek:

A coachee: 19 éves pályakezdő fiatalember

Coach: Mit végeztél?
Coachee: Gépésztechnikus vagyok.
Coach: Mi az, amit igazán szeretsz a szakmádban?
Coachee: A gépek közelségét, az „olajszagot” és hogy programozhatok.
Coach: Mik a terveid?
Coachee: Nem tudom, ezért vagyok itt!
Coach: Miért épp gépésztechnikus lettél?
Coachee: Mert a városban ez van. A szüleim is ezt akarták.
Coach: Te mit szerettél volna?
Coachee: Ezen nem gondolkodtam. Nem volt ilyen kérdés.
Coach: Ha most megkérdezem, mi szeretnél lenni, mit válaszolsz?
Coachee: Nem mindegy? Az van, ami van!
Coach: Miben kéred az én segítségemet?
Coachee: Legyen állásom!
Coach: Miért kell az állás?
Coachee: Mert különben a szüleim lassan kitagadnak!
Coach: Miért tagadnának ki?
Coachee: Mert dolgozni kell és kész. Kell a pénz is és egyébként sem tehetem meg szerintük, hogy azt csináljak, amit akarok...
Coach: Te mit akarsz? Mit csinálnál, ha bármit megtehetnél?
Coachee: Tanulnék még.
Coach: Mit?
Coachee: Programozást, robottechnológiát.
Coach: Mi áll az utadban?
Coachee: A jegyeim.. nem lettek túl jók. Fizetősbe meg nem tudok menni. Úgyhogy kell a munka.
Coach: Milyen munkát szeretnél?
Coachee: Mindegy!
Coach: És ha mégsem mindegy.. milyen karriert szeretnél magadnak?
Coachee: Nekem olyan úgysem lehet!
Coach: Mikor dicsértek meg utoljára? Mikor volt az, hogy elismerést kaptál azért, amit tettél, mondtál..?
Coachee: Nem emlékszem ilyenre!
Coach: Senkitől? Tanárok? Szülők? Barátok? bárki..
Coachee: (itt már nem szól semmit..)
Coach: Pedig Te jó vagy! Okos vagy és különleges!... Megérdemled, - mint mindenki - hogy olyan karriered legyen, amiben megleled önmagad, amiben sikeres lehetsz! Dolgozhatunk ezen?
Coachee: Legyen!

A fiú 14 évesen még saját gondolataival sem jöhetett elő, mert megmondták, hogy mi lesz majd jó neki.. és hát a helyzet is az, hogy a kisvárosban, ahol él, igen korlátozottak a lehetőségek fiúk számára (is). Az elmúlt 5 évben nem kapott semmilyen dicséretet, elismerést, a jegyei is „csak” közepesen jók voltak, mert így értékelték őt.

Mi más maradt a számára, mint a düh, az elkeseredés, a bizalmatlanság – főként önmagában. Messziről indultunk, de amint visszanyerte hitét önmagában, a lehetőségeiben, elkezdhettük a közös karrierépítést.

A karrier coaching során az önbizalom az első szempont. Ha azt helyre tudtuk állítani, akkor indulhat a tervezés. Én számos karrier coaching eszközt alkalmazok, de az egyik legfontosabb az a klasszikus coaching eszköz, a GROW modell.

G, mint „Goals” = célok (Mit szeretnék elérni? Mi a célom?)

R, mint „Reality” = realitás (Mi a helyzet most? Mi történt eddig? Mit tettem eddig a célom eléréséért?)

O, mint „Options” = lehetőségek (Mik a lehetőségeim? Miben gondolkodhatok?)

W, mint „WILL” = akarat – szándék (Mit fogok tenni, hogy eljussak a céljaimhoz?)

Ezekre a kérdéskörökre építve készítek tehát egy karrier-coaching profilt a coachee-van közösen.

Ennek felépítése a teljes emberre koncentrál – külső-belső jegyek.. tapasztalatok, kompetenciák, erősségek, gondolatok, érzelmek.. stb.

A realitás – azaz helyzet feltárás pontban egészen addig haladunk, míg meghatározzuk az ügyfél „SZEMÉLYES MÁRKÁJÁT”...

Ha szeretnéd, ha nem, ha tisztában vagy vele, ha nem, neked is van személyes márkád! A kérdés csak az, hogy azt hogyan kommunikálod!


Kapcsolat

Szmrtyka Viktória
HR coach
hr_coach
@viktoriahrcoach
küldés

Itt pedig megoszthatod velem és olvasóimmal a saját tapasztalataidat.


Mondd el a saját sztoridat!

Szmrtyka Viktória
HR coach
hr_coach
@viktoriahrcoach
küldés

 

« vissza az előző oldalra