HR coaching

Röviden: a HR Coaching célja a vállalati HR folyamatok tökéletesítése, a HR-es munkatársak fejlesztésével.

A HR Coaching Magyarországon még kevésbé elterjedt. A HR-es kollégákat már több felsőoktatási intézményben képzik kiváló szakemberek, mégis az mutatkozik, hogy elhagyva az iskolapadot, bekerülve egy cég zárt közösségébe, az elméletek megvalósítása nagyon komoly kihívást jelent. De nem csak az új kollégák akadhatnak el egy-egy HR stratégia megvalósítása kapcsán: a mindennapi operatív HR teendők évekig képesek blokkolni az innovációt, a proaktivitást, a kreativitást. A mindennapi üzleti küzdelemben, olykor krízisben, olyan különösen fontos emberi erőforrás szakemberi értékek kophatnak el, mint az emberközpontúság, a törődés, a figyelem, a coaching szemlélet stb.

A HR Coaching-Mentoring folyamatát úgy alakítottam ki, hogy az bármely iparág, szegmens, HR ügyeiben, emberi erőforrás menedzsmentjében segítséget nyújtson mind a folyamatokat illetően, mind pedig a folyamatokat működtető és fenntartó HR szakemberek számára.

A Coaching rohamosan vált rutin részévé a tehetséggondozásnak, az ösztönzés menedzsmentnek, utódlás tervezésnek – és a szervezeteknek szükségük van képzett HR-esekre, hogy ez működjön. Mivel a belső coaching egyre értékesebb, a HR vezetők, HR szakemberek sora szerezte már meg ezt a kompetenciát.

De vajon ki ad nekik támogatást a sokszor speciális, szervezeten belüli elakadásoknál? Hogyan szerezhetnek ők további gyakorlati tudást, amit az ő mindennapi kihívásaira is alkalmazni tud?

Ebben segít a HR Coach!

Egy néhány alkalmas ülés sorozat alatt jutunk el oda, hogy a főbb folyamatokat átlátjuk, tisztázzuk az erősségeket és fejlesztendő területeket, majd rátérünk az egyéni célokra. Mindenkinek van egy bizonyos „mozgatórugója”, így is lehet nevezni a célt, amely vezérel. Ezen is szükséges dolgozni, hiszen ha a céges érdekek és az egyéni cél merőben más képet mutat, akkor az egyezőség soha sem áll fel és csak apróbb részeredmények, kisebb sikerek érhetőek el – a nagy áttörés így nem születhet meg.

Ha már a „teljes kép” elénk tárult, elkötelezettség van saját és céges célokhoz, akkor indulunk közösen a mentoring eszközzel a konkrét akciók felé. Közös operatív munkába fogunk, bevonva mindazon személyeket, akik közvetlenül hatnak a HR osztály működésére. Tréning, workshop, coaching eszközöket is használva jutunk el egy új struktúrához, egy új dinamikához, lendülethez, vagy épp adminisztrációs folyamathoz, épp mire van szükség. Ezt a változási folyamatot szaktudásommal támogatom, tanácsot adok, eszközöket mutatok, átláthatóságot biztosítok és eredményt, értéket teremtek.

Szeretné, hogy

  • HR folyamatai hatékonyan működjenek?
  • a HR funkció respektusa helyreálljon?
  • a HR folyamatokban résztvevők sikeresek és motiváltak legyenek abban, amit vállaltak?
  • a HR „ügyfelei” maximálisan elégedettek legyenek?
  • a vállalati kultúra kitisztuljon?
  • a munkavállalók elkötelezettsége növekedjen?
  • a kommunikációs csatornák jól működjenek?
  • álláskeresők az Ön cégét preferálják?

A Céges HR menüben található területek mindegyikére a szervezetre illesztett, hatékony megoldásokat szolgáltatok.

Kérem, írja le röviden, hogy milyen kihívásokkal néz szembe: 


Kapcsolat

Szmrtyka Viktória
HR coach
hr_coach
@viktoriahrcoach
küldés

Vagy ossza meg kollégáival egy szakmai élményét:


Mondd el a saját sztoridat!

Szmrtyka Viktória
HR coach
hr_coach
@viktoriahrcoach
küldés

 

« vissza az előző oldalra